Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ännu en taktlös sonett Melodin är det svåra.




Det är över

Det är över sa han med tonlös röst
kärlekens skimmer dog plötsligt ut
ett kort förhållande med sorgligt slut
önskar inte någons ömkan eller tröst

Hon var vacker som en modedocka
huden slät, kinden mjuk och fyllig mun
näpen med en kropp så tunn så tunn
bysten, stjärten, håret, männen locka

Han var en trofast make mitt i livet
som bländades av skönhetens glans
ville dricka ungdomens sötma åter

Han funderade inte när han tog klivet
in i hennes värld av ytlig dekadans
ensam sitter han nu i huset och gråter

© YM Bohman-10




Bunden vers (Sonett) av Njord
Läst 302 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-20 17:31



Bookmark and Share


  Filosofen2
Blir ledsen då jag läser sista raden. Kärlek har inget med ålder att göra. Känslor och ömsesidig längtan finns oavsett vilken ålder man är i. Mycket vacker text, mycket åtrovärd och sorgsen, men samtidigt ger det en sanning som tyvärr stämmer allt för ofta. Kärlekens brunn är djup, så djup att man inte kan nå botten...
2010-12-17

  Gunnel Eriksson VIP
Läst högt för mig själv.
Andra raden, andra strofen funkar inte.
Ändra den och sonetten blir utmärkt.
2010-11-21

    ej medlem längre
Klok sanning om livets illusioner.. Inget är väl mer patetiskt än en äldre man som förnekar sin ålder..
2010-11-20

  Lena Krantz
Tjusigt!

Jag skall allt skriva en sonett en dag jag med!
2010-11-20

  Bodil Sandberg
En jättebra snygg sonett inte minsta taktlös utan tvärtom som jag vill mena - han bländades av sönhetens glans men nu sitter han ensam i grå irreans ..ja så kan de gå !!varm applåd!
2010-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Njord
Njord

Mina favoriter
TILL ALLA PÅ POETER