Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julalfabetet

Adam stamfader vår
ännu Adams Julsång gott slår

Barnen till julen längtar så
aldrig tycks tiden för dem fort gå

Citrusfrukt till prydnad doftar gott
om den nejlikestjärnor runt om har fått

Dopparedagen dröjer en månad till
ändå önskar man ibland att tiden den stod still

Evor med sina namnsdagar kommer ofta till korta
innan de ens är påtänkta är de borta

Filippin spelades det ofta förr
väl aldrig nu, nar datan öppnat sin dörr

Granens pynt beundras så
doften jag mera tänker på

Hemmets sjuarmade golvljustake vår klenod
lyser med röda ljus likt en synod

I står för alla, som doppar i grytan
men de flesta brukar oftast bara titta på ytan

Jesusbarnet i sin krubba krubbar
och vi snubbar vid borden krubbar

Klapparna i hemlighet slås in
mitt framför näsan din

Ljusen har vi sedan länge tända
bara hoppas att ingen olycka skall hända

Misteln var förr pricken över i
att just den älskade skulle stanna under, ej gå förbi

Nötter, nyttiga kärnor för kroppen
det sägs att med dessa når hälsan toppen

Ottan, dit alla tänker gå, en juldagsmorgonstund
men då sover nog mången om magen rund
kvar hos sin John Blund

Pepparkaksbak i kök blir det ofta
bara för ett sägs det, inget kan, som det så jullikt dofta

Qvinnan Maria med sitt barn
tänder fler ögon än den grannaste gran

Räven raskar över isen, ja alla julsånger i en rad
gör även en vuxen människa inombords så glad

Stilla natt sången nummer ett
om undret, som skett

Tallbarr tar den personen in
som ingen gran har i stugan sin

Utanför huset en julkärve till domherren min
som alltid är i mitt sinn´

Vilan emellan varven, den skarven
som ej skall glömmas av, för då blir det lättare trav

Welcome Kära Jesusbarnet i vårt hus
för det är väl ändå för honom vi tänt vårt ljus

X står för en oväntad, som klappar på
givetvis öppnas dörren bara inåt då

Ypperligt att få fira jul
sen kommer ju Nyår, så kul

Zoomare har på julfirandet stor koll
där spelar deras kamera en viktig roll

Ål rökt vill en del på julbordet ha med
men en del låter den vara helt ifred

Ärtor gröna till lutfisken är nått
som inte bara är med för det är gott

Öppet det ännu står, om vi en vit jul får...










Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-11-23 10:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Helt fantastisk skaldad denna dikt!

Applåder!


/Ann
2010-11-24

    ej medlem längre
Härligt julalfabet...
2010-11-23

  ULJO
Härlig läsning från din penna.
2010-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt