Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömmer om dig

När alla gårdagens stjärnor
famlar i mörkret efter en livskamrat
Då lever vi som såg allt ur barns ögon
genom livet i våra barns ögon
Du föll från min nåd
en dom som inte alls klädde dig
Aldrig har du någonsin bett om förlåtelse
Aldrig har jag klandrat dig
Då jag vet vem du var och vem du blivit
Vi har alltid känt skam inför egna tårar
Att gå sönder har aldrig varit oss
men ingen är trasigare än vi
Bilder har dock fastnat
och det som bränts fast
är vackrare än vad jag kunde föreställa mig
att det någonsin skulle vara
Ett skratt mellan tårar
En liten flicka i för stora kläder
Ett allvar
Ett ögonblick från ditt flickrum
Ett dansteg i den tidiga våren
Ett telefonnummer jag aldrig kommer glömma
Sådan kärlek kommer aldrig brinna länge
trots alla löften som evig kärlek
Senare
Efter allt
De Sotiga lungorna
Bakfylledagarna
Ångesten
Återvändsgränderna
Vänner som räddar liv
Nu
Ler en dotter emot mig
Nu
Lägger en fru en varm hand mot min kind
Nu
Har allt hunnit ikapp som jag alltid rusat ifrån
Nu
lägger sig en stillhet över sinnet
Nu
Kan jag dö lycklig
Nu
Vill jag leva för evigt




Fri vers av Erik Wiberg
Läst 375 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-11-25 11:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Erik Wiberg
Erik Wiberg