Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
interagera! Repris från 2005


Att förstå den andre!

Jag ville plocka alla äpplen på trädet precis alla! Jag var i min egen värld
där äpplena gick före dig!
Du fanns inte!

Då jag plockade äpplena försvann omgivningen,bara äpplena betydde
något.
Jag bröt din integritet på många sätt utan att förstå det.
Jag ville ut och gå, du ville vara hemma och ta det lugnt.
Du följde med, men tyckte inte om det, allt var ju på mina villkor!

Du ville jobba och inte leva på mig, du ville ju skaffat dig ett jobb,men jag
förstod inte att du ville det!
Jag släpade dig hit och dit och visade upp dig, förstod inte att du var blyg
och ville göra dig osynlig.
Ville visa upp dig för alla för att visa att jag var som alla andra.
Du fanns där men ändå inte!
Du sade att det kändes som om jag altid föjde dig och att du inte tyckte om att jag vänslades med dig mitt i stan bland folk.
Jag teode i min enfald att du ville ha det så.

Du försvann utan att lämna det minsta spår efter dig ifrån mitt hem!

Mycket finns att ångra här ,men nu jag kanske lite visare jag är.

Lilla omtänksamma, söta, rara, levnadsglada,hjälpsamma, poetiska
flicka!

Tänk om jag ändå hade förstått, hur du tänkte och tyckte!






Prosa av Jean-Michel Orblin
Läst 718 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-25 19:19



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Så lätt det är att i sin iver göra fel - när man ju vill göra så rätt! Inte lätt att läsa den andras tankar, men kanske kan man lära av det inträffade & gå varligare fram nästa gång. Jag blir mycket gripen av din djupsinniga text. Faktiskt känner jag en tår i ögonvrån...du lyckas beröra ordentligt.
2011-02-11

  lodjuret/seglare VIP
sådan är ofta kärleken, man ser sina egna behov och bara tror sig se den andras, vilken ändå överskuggas av de egna. En lågmäld prosatext om livet villkor, av att gå förbi varandra. Texten är fullt läsbar. Förtjänar sina trenne korgar med gyllengula kantareller
2010-11-26

    ej medlem längre
Din dikt är gripande. Den är värd att fixa ett par stavfel i. Du skriver nära på något sätt. Jag blir berörd.
2010-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Jean-Michel Orblin
Jean-Michel Orblin