Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Talboken!

Man skall aldrig stryka under ord
i böcker eller skriva ord i marginalen
varken i lånade böcker eller i egna.
Det fick jag lära mig, som liten...

I lånade böcker får man så klart låta bli
det har jag alltid tänkt, men i egna kan man
ju göra, som man vill, skriva vad man vill! Absolut!

Så när jag läste i en bok, som jag ärvt av en numera
död vän, så såg jag ett skrivet ord på en sida i boken
med hennes stil. Jag blev så hjärtans glad, detta lyste
upp mer än textens rad. Sen kom flera och understryck-
ningar och det kändes, som om hon och jag läste boken
gemensamt! Vi var tillsammans igen! Vilken ljuvlig känsla!

Allt nästan, som hon stryckt under det kände jag också
för att göra... Och jag kunde ju i anteckningarna hennes
röst höra... Fast hon inte var där, var hon mig ändå när!

Så alla, som har en penna skriv, skriv, skriv
så när ni inte är här får ni igen liv, liv, liv
vilken giv, giv, giv!




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-11-26 11:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag håller med dig i det här. Bra skrivet!!!


/Ann
2010-11-28

  En strimma av guld
Nu blev jag nästan rädd. Jag som för det mesta stryker under i mina egna böcker. Phuuuuh
Härlig läsning och du förmedlar en ny tanke verkligen. Oj vad de får att göra de som tar över mina böcker.
2010-11-26

    ej medlem längre
Javisst är det så som du skriver, härligt!
2010-11-26

  ULJO
Underbar uppmaning.
2010-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt