Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ekvation

Vi kunde ha varit två,
men var ständig ett när solen mötte gryningen.

De händer som slingrade in i varandra,
fann de mål som tiden tog ifrån,
Vi kunde skapat enkelhet ur komplikationer men såg enbart ljuset som en helande berusning.

Där skorpan synades, dog de ensamma såren.
Vi fann att jorden inte kunde dö,
vi såg att havet inte längre speglade.

Mina lungor kunde andas dig
och vår framtid skriven på oblekt ark.

Vi trodde soljuset skulle skapa mirakel från en summa av noll,
att vi skulle överleva den monsun som himlen väntade på att fälla.

Gråten blev ett verktyg,
tårar fyllde hav av längtan,
sen kunde vi dö i varandra famnar i väntan på det riktiga svaret.

Jag borde: Var ett mantra.
Vi skulle: Var orden som mötte vår morgon.
Tänk om: Fortsatte sin tortyr bakom alla vägval.

Det kan fortfarande spegla en morgondag där iskristallernas prismor möter våra blickar, när vi fyller varandra med
summan av spillda tårar.




Fri vers (Prosapoesi) av Max Poisé
Läst 379 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-11-26 11:22



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så stark men smärsam kärlek.
2010-11-26

  Kjell A. H Lundin
Kan vi haft parallella livssituationer, där vi båda har skrikit, gråtit, skrattat och lidit i vårt känslomässiga inre?

Och… allt detta som du så intensivt beskriver
blir jag både varm och känslomässigt närvarande i.

Vilken poetisk pennfäktare du är!

Varm hälsning
Kjell
2010-11-26

  Carola Viola Hedelius VIP
WOW jag älskade kärleken den smärtade fångade hjärtat grepp tag om känslor inom mig
tack
2010-11-26

  prinscess VIP
du är verklig duktig på poesi...en riktig mästare
2010-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé