Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skymda av den stora sorgen









Den stora sorgen
skymmer de små såren

de blödande såren inom
lämnar spår

vi märker det inte

men då bomberna
inte längre faller

och kulsprutorna tystnat

när vi skurat muren ren
från blodet

och barnen leker igen

noterar vi
spåren

av små

bloddroppar




Fri vers av Michaela Dutius
Läst 584 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2010-11-28 10:35



Bookmark and Share


  Anna*
Precis så ... när det tycks lugna ner sig kommer det sårade upp och spåren av det onda blir synliga och behöver tas om hand. Blir djupt berörd!
2010-12-07

    Ken Cassel
Jag blir också berörd, Michaela
Som vanligt ifrån dina texter och alster

Kramar!

Ken
2010-11-30

  Kjell A. H Lundin
Åhh, detta krig och lidande!

I början så läste jag orden, men från mitten så kom bildscener upp så starkt!
Du framförde en vittnesskildring som skakar om mig!

Tack och skriv mer!

Varm hälsning
Kjell
2010-11-30

  anits VIP
Fint skrivet, väcker tankar
om det lilla i det stora
2010-11-28

    Tea Alex
Blir oerhört berörd. En applåd får du för denna.
2010-11-28

  Ewa-Britt Nilson VIP
Förödelsen kan
inte ge kraft, om
vi barn inte haft
utan dem kan
ingen vidare gå
de små, som ska
ta efter, efter oss
när vi kastat loss
för att de skall kunna
orka, borde vi för dem
alla lysa bättre än
det bästa bloss...
Tankeväckande
text av Dig!
2010-11-28

  Larz Gustafsson VIP
"I den stora sorgens famn
finns små ögonblick av skratt
liksom stjärnor tittar fram
ut ur evighetens natt"
2010-11-28

  Mr Lindemann VIP
Ja, den började mäktig och lite som en klassisk dikt till innehållet

sedan tycker jag att slutet med ordet "skoskav" förtar en hel del av själva dikten

Ser vi med ens

spåren

blodroppar

från en skadad kind


eller någe?
2010-11-28

  thyra
Vackert!
2010-11-28

  Maria T
Grattis
Storslagen lyrik
2010-11-28

  helenita VIP
så starkt!
skicklig ordvändning
"när vi skurat muren ren från blodet"
2010-11-28

  Micael Axelsson
Tänkvärd text med tyngd i sitt budskap. Ditt skickligt formulerade bildspråk nästlar sig in, och det är inte utan att jag sitter här och försöker komma på något konstruktivt att säga, men finner mig till korta då jag bara ärligt kan säga dig: Det du skriver här, är för mig väldigt bra. Jag tar det till mig och tänker till, även nu efter det att jag ändå läst klart. Dina raders ord stannar kvar.
2010-11-28

  lodjuret/seglare VIP
på rad sju, mellan 'inte' och 'faller', saknar jag ett 'längre'. Annars ett fint försök, ett mer ovanligt grepp på det där som kliar litet i en varje gång oroshärdar kommer med bild och ljud till vårt vardagsrum. Trenne näktergalars sång förtjänte texten.
2010-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius