Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PURJOBLUES

Jag stötte ihop med Marita igår. Jag stod och valde ost vid ett stånd i Saluhallen, när hon plötsligt kom förbi med en massa purjo uppstickande ur en plastkasse. Hon frågade varför jag inte ringt. Jag tänkte på filmsnubbens Kaurismäkis oneliner: ”Hur skull jag kunna ringa den när jag inte visste att du fanns?”, men jag sa bara att jag var på gång. Hon ville bjuda hem mej på grönsakssoppa om jag köpte med mej en flaska vin, men det fick bli två liter för hon hade ångest.

Efter en liter berättade hon om hennes Ågrens orsaker. Hon var så utled på sin kille. Han hade en liten crush på en negress som spelade marimbas i någon halvafrikanskt sambaband. Kärleken verkade tydligen obesvarad så Marita fattade inte varför han nu skulle komma drällande med sina komplicerade känslor till henne.

Jag kände mej inte så angelägen att stiga ner i hennes floder av frustrationer, så jag bjöd istället på en handrullad Samson. Marita tog tacksamt emot den, sa att hon tyckte om skandinaviska typer som mej. De med skulpturala medvetanden. De germanska männen var så dramatiska, som Wagners Valkyrian och hela det köret. Mytologin om de tyska folkvandringarna norrut. Troligen var de rädda för döden och ordningen de flydde ifrån.

Den andra litern påbörjades i hennes kök, samtidigt som hon saktmodigt skar purjon i tunna ringar. När soppan var klar att ätas blev det plötsligt väldigt flummigt och vi var lite lummiga, sa att jag kunde få bli hennes älskare för hon ville inte ställa upp på sin kille längre. Jag tackade för erbjudandet men hämndsex är bara argsinta one-night-stands. Jag blåste ut en rökring och sa:

”Egentligen tycker du mycket om honom”

Senare på kvällen när solen precis gått ner, vinet var slut och vi låg i hennes säng, så ringde pojkvännen och sa att han ville träffas. Safterna hade flödat över vår hud och jag hade tänkt på mandelblom. Stel som en pinne kände jag en oanad njutning och skräck.

Jag släckte ljuset och hon lade sin hand i min. Dreamscape.




Prosa av C Cobain
Läst 556 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-28 10:51



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Den här var helt enkelt lysande, grattis till den novellen!
2010-11-28
  > Nästa text
< Föregående

C Cobain
C Cobain