Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snöstad (x5)



Drivor på torget
Strax intill har en affär
vitvarurea


Kvarglömd tomlåda
utanför Kina-shopen
fylls med vita korn


En buss drar iväg
Typen längst bak ser sig om
Spåren blåser bort


Från munnarna rök
Vid varje hållplats stiger
folk och kalluft på


I öknen av snö
ett plötsligt fladdrande liv
Gatljusen tänds




Bunden vers (Haiku) av Gunwale VIP
Läst 1285 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-11-28 14:54



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Var finns staden Göteborg belägen, om den talar ibland en förlägen, som om kärleken färgat kinden röd, en sorts levnad på 'vatten och bröd', blott så känslosam envar i en sägen.
2020-01-29

  TrollTörnTrappan VIP
Observant! Vackra små scener... mättade med vinterfenomen.
2018-12-11

  vera gade VIP
trevlig vinterstadsbild - upplevelserik
2010-12-07

  lodjuret/seglare VIP
finner ett korn av sanning i var och en av dessa små härligt trolska verser, men bäst tycker jag om ettan, tvåan, trean, fyran och femman, vart och ett alster förtjänar sina stekta sillar å halster
2010-12-01

    ej medlem längre
Tyckte de två första var fyndigast!
2010-11-30

  Gunnel Eriksson VIP
Fina fem haikun!
Tycker om dem alla men i synnerhet
nummer fyra.
2010-11-29

    eva m h
Härliga vinterhaikus med knorr!
2010-11-28

  thyra
Underbara haikus! Gillade de tre första bäst!
2010-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP