Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag kunde bara inte låta bli...

För några år sedan knackade det på min ytterdörr.
Jag öppnade. En man stod utanför, han räckte
fram en tidskrift och frågade om jag ville köpa
ett exemplar. Den kostade 30 kronor jag
köpte ett.

Några dagar senare mötte jag grannen och jag
frågade henne om mannen hade varit hos henne
också och sålt tidskrifter. Jovisst svarade hon han
hade även ringt på hos henne, men inte hade hon
köpt något, vad skulle hon med en sån tidning tilll...
Och föresten sa hon han såg ut, som en uteliggare,
en bohem, en typisk vandrare...

Då slog tusan till i mig och jag sa till henne...
Jaha du köpte inget av vandraren... Men du vet väl
hur det var på Jesus tid, han gick ju runt ibland folk
så där helt anonym...

Hon spände ögonen i mig och sa, att menar jag att
hon missat att det var Jesus, som stod utanför
hennes dörr... Va, kunde det vara så....






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-11-28 21:19



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
ja somliga som visat gästfrihet har fått änglar till gäster ....en sanning av vikt
2010-12-01

  En strimma av guld
Så bra tankvärt.
2010-11-29

  ULJO
Fint att du delade med dig av din berättelse.
2010-11-29

  thyra
Bra Ewa-Britt, det gäller att tänka snabbt, som du där. Mycket trevligt skrivet!
2010-11-28
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt