Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tystnad, du är förevigad inom mig.

det är tyst överallt. om jag öppnar dörren,
kvävs allting ihjäl av snöns isolering.

jag tar ett djupt andetag, fyller lungorna med
isfylld luft, andas ut.

det knastrar i mörkret. ensamheten är obestridlig.

gatulamporna blinkar tafatt. den kyliga natten
har slitit ut allt.

en varm andedräkt, luktar som mint.
smakar choklad.

jag var inte ensammast i världen, men jag
saknade sällskap.

chokladsmaken fortsätter att förfölja mig.

stjärnorna breder ut sig över himlen,
kastar sig om varandra, värmer kinderna.

mintdoften dör ut, knastret upphör.
en isolerad tystnad tjuter i öronen.

de gråa andetagen bryter världen itu.
skakar bort obehaget. vänder om.

hela jag luktar som vinter. river bort ett hörn.
sparar till sommaren.




Fri vers (Fri form) av Ovillkorligt
Läst 315 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-11-29 16:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ovillkorligt
Ovillkorligt