Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2010-11-15


Du/Aska

Jag skrev en sång
den handlar om lukten
efter kvarlämnat papper
ingen kropp skulle klarat hettan
och du var inte annorlunda
det är inte normalt att gråta
allt ligger utspritt
badar i rester av bränd säng

det finns inget kort
på pojke med tändstickor
nej inte heller sirener
hörs i kanterna
och det syns inget
om stillastående väntan

Röken gnuggas in i ansiktet
i mina redan torra läppar
sväller upp i stora blåsor
och du var inte annorlunda
ens när du sov
aldrig som en ängel
det fanns inte några skrik
bara en hög piller
och lukten av läckande plast

det finns inget kort
på pojke med tändstickor
nej inte heller sirener
hörs i kanterna
och det syns inget
om stillastående väntan

Bara en sång om lukten
som alltid finns kvar
även när luckan stängs
jag lindar runt med folie
lämnar händer smutsiga
och en ordlös sång om dig
om det som finns kvar

och du var inte annorlunda
men kanske i kortklippt lugg
i famnen på en dans
en blick i spegeln
blottade dina starka skuldror
innan du sprang din väg
du var inte annorlunda
nej aldrig någonsin annorlunda
med håret i din näve

det finns inget kort
på pojke med tändstickor
nej inte heller sirener
hörs i kanterna
och det syns inget
om stillastående väntan




Fri vers av Agnieszka
Läst 433 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-02 12:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Agnieszka