Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tacksam för vänner som ger inspiration




Meditation

 

Löv snuddar kind,

din stam

stark och trygg

vilar

 

Sluter ögon,

flyter med

och upp till kronan

smeker varje unikt blad i ditt grenverk.

 

Rinner neråt,

känner kraften

strömma

från rotspets genom själ och ben.

 

Andning rör djup,

i mitt väsen

lugn

från tåns blodkärl till yttersta hårstrå.

 

Sjunker,

omsluts av dig

din livskraft

stärks av ett helande löfte.    

 

Ett ögonblick i sänder

inget då att sörja

 

Ett ögonblick i sänder

inget sen att frukta

 

Bara ett nu

 

Ett ögonblick

 

allt annat är

 

 

 

intet




Fri vers av Rolando Furioso
Läst 512 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-02 14:49



Bookmark and Share


  Ranja Bjurman
Så sällan jag lyckas känna mig i oändligheten. Oftast händer det på sommardagar nära träd, som i din dikt. Jag finner också tröst i det bestående med naturen, den har en annan tid än vi människor och ger perspektv, eller kanske självförlåtelse på något vis. Jag känner mig accepterad och älskad av träd, speciellt kraftfulla, tjocka granar.
Konstigt att man vi kan vara så lika och ändå olika. Olika kön, ålder, kultur och uppväxt, men liknande känslor och problem.
2015-05-11

  Connie
Verkligen en text att vila i!
2014-06-18

  Malin Ringdahl
underbart. Gillar lugnet, takten och innehållet...
2010-12-03

  Bjarne Nordbö
Perfekt, kanske det bästa jag läst av dej. Bokmärke.
2010-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Rolando Furioso
Rolando Furioso