:

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

:




Natt utan skuggor

 

 

I solens sista inandning,

frasiga slöjmolnen tar ett vidbrända yttre

nyss färgade som sockret om brända mandlar

 

i det lövlösa äppelträdet

hänger frukt kvar,

frenetiskt

försöker koltrasten

picka sig igenom skalet på ett fruset rött äpple

 

min skepnad skrämmer

den lyfter från grenen

äts upp av kvällsmörkret

 

nattens mantel lägger sig tätare

i uppluckrad kontur och skugglös

upplöses mitt mörker

till gryningen

när den i sin stigande prakt över jordskorpan

skänker allt levande sin skuggor

 

då jag åter blir en

 

 




Fri vers av Popcorntankar
Läst 368 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-12-02 22:26



Bookmark and Share


  karenina VIP
en väldigt fin kombi av titel och text. tycker om bilderna du förmedlar här, bra bra!
2010-12-04

  sulimaa
Men så vackert skrivet ...jag såg allt inför mitt inre öga ...vad bra du e!!
2010-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Popcorntankar
Popcorntankar