Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk om någon får makt


 

 

 

och ingenting händer

 

fast han varit fattig

olycklig och utnyttjad

 

med hjärtat i flaskan

örat mot väggen

och tummen mest i vägen

 

men så...

plötsligt

 

håller han salong i

världens vardagsrum

 

tvingar oss

öppna ögonen

 

inga ozonskikt i världen

kan rädda oss

 

han blir hur farlig som helst

 

maktmänniskorna

vrider sig

våndas

och hatar

febrigt

förenade i nutidens historia

 

 

vem är han egentligen?

australiensaren

världsvisslaren

globalparasiten

 

jakten kan börja

 

uti alla stater

i

arbetslinjens sverige

i

återvinningens europa

i

världssamfundets plötsliga försoning

 

 

vem gör modiga val?

vem har moral?




Fri vers av Miss Mod
Läst 939 gånger och applåderad av 38 personer
Publicerad 2010-12-03 21:21



Bookmark and Share


  devious
jag älskar andrum
det är som
att mellanrummen
säger mer än texten

du är bäst alla kategorier.

min favorit poet.

kärlek.
2011-11-18

  Eaglemountains VIP
därom tvista de lärde ...... en applåd för denna text!
2011-04-01

  Bodil Sandberg VIP
Jag vem har moral och gör modiga val (och sen kan man rimma på Al..fast det inte uttalas slikt..men det dyker upp)..det kan man fråga sej..ett suveränt sammanfattat beaktansvärt alster min vän!!

Största problemet är inte vad vi inte vet utan vad vi vet säkert men som faktiskt är fel..----ord som jag läste nånstans
2011-03-16

  etthjärtaäralltidrött
Å, du är så knivskarp och fantastiskt som bara du!
2011-02-21

  lodjuret/seglare VIP
jag tycker du skriver läsvärt här
2011-02-21

  Berit Robin Lagerholm VIP
Ett mycket tänkvärt alster där orden faller knivskarpt
2011-01-06

  Eaglemountains VIP
Visa och tänkvärda ord!
2010-12-16

  Nils Teodor VIP
Bra och tänkvärd text
2010-12-11

  Rosen VIP
För den som plötsligt får makten att ta sig in i kungens gemak för att där syna makthavaren och där inga lönngångar är flyktbara, gäller det att ha ryggen fri...
moralisk text med tyngd i...skitbra!!
2010-12-10

  frantic
så skönt att du är tillbaka!
jag har saknat dig
2010-12-06

  frantic
Skitbra text!!
Yes.. jakten har
redan börjat
Någon måste ju stå
till svars..
en syndabock

så alla kan andas ut..

oj oj makt är för farligt
för dem som redan har
2010-12-06

  En strimma av guld
Obehaglig läsning. Makt något som är missgynnande i alla lägen och förödande när det missbrukas.

Bra och tankvärd text.
2010-12-05

  Njord
Vet vem du menar men det känns nästan som du skriver om en frälsare.
Bra som vanligt Miss Mod!
2010-12-04

  Anna*
Väldigt talande och utmanande. Ett tänkvärt scenario!
2010-12-04

  Johan Bergstjärna VIP
Innehållsrik, spännande och tankeväckande!
2010-12-03

  Lavinia Röd
Jag tycker att din frågeställninge är mycket intressant och tänkvärd. Jag antar att du syftar på Julian Assange?
2010-12-03

  Bibbi VIP
Så tänkvärda ord.
2010-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Miss Mod
Miss Mod