Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Upplandsmuséet i Uppsala


Klädskaparkonst - Vanja Brunzell

Vanja, jag tackar dig för att du fanns
med omsorg och stor fantasi
du skapade kläder med stor elegans
från skärningar till broderi.

Du skapat historia, privat och på scen
med tyger och färger och band
av hantverkskulturen du byggde idén
att återskapa ibland.

Du skapte en folkdräkt för var och en
Personlighet, det var ditt mål
Du fick oss att lysa av inre sken
då du klädde vår arma bål.




Bunden vers av walborg
Läst 492 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-12-04 01:14



Bookmark and Share


  aol
vackert skaldat om denna fina klädonstnär,
2010-12-14

  Maria T
En vacker dikt om konsten
att skapa kläder
2010-12-04

  erkki
Vackert skaldat! Härligt med rim. Klar och utmejslad handling!
2010-12-04

  En strimma av guld
Vet inte vem Vanja är men läser att det är en yrkesskicklig person som skapat kläder med stil. Roligt att läsa detta.
2010-12-04

  Anna*
Fint skrivet om yrkesskickligheten och denna kvinnas passion!
2010-12-04

  Bibbi VIP
Lättsam och skön att läsa och begrunda.
2010-12-04
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg