Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar då jag tände ett ljus vid en minnesvård.


Vindpust

Jag binder en krans
till fåglarnas sång
ett minne har ristats
vid nykrattad gång

Ditt namn på en sten
så fint att ha kvar
jag skådar mot skyn
och söker ett svar

Du gav mig ditt liv
ett minne så kort
små fotsteg i gruset
och så flög du bort

En blomma på gräset
jag tror att det var du
men vart tog du vägen?
det undrar jag nu

Du är så långt borta
men nära ändå
vid stenen som ristats
jag kan dig förstå

Du finns där i vinden
när natt blir till dag
ger värme och tröst
då själen känns svag

Jag vandrar i minnen
och lägger en krans
ett tack till din stjärna
att du en gång fanns

Jag tänder ett ljus
för minnenas skull
den låga som lyser
av kärlek blir full

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1055 gånger och applåderad av 14 personer
Utvald text
Publicerad 2010-12-06 09:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Detta var en mycket berörande text tycker jag, gillas
2014-05-15

  louisegirl
Så berörande
och vackert skrivit!

2014-04-04

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen "MEST BOKMÄRKTA DENNA VECKA"!
2014-01-14

    ej medlem längre
tårar
små fotsteg gör så ont att läsa
men det finns tröst och kärlek i den fina dikten
2012-12-10

  erna frank
Blir såå rörd. Du väljer så fina ord. Du förmedlar. Fiiiin!!!!
2012-09-13

    nosaint1989
Riktigt fint! Mina favoritstycken i din dikt, tycker jag är:

"En blomma på gräset
jag tror att det var du
men vart tog du vägen?
det undrar jag nu"

och

"Jag vandrar i minnen
och lägger en krans
ett tack till din stjärna
att du en gång fanns"
2012-09-09

    ej medlem längre
hej underbar min vän! =)
2012-08-29

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Mycket fint med en skön rytm. =)
2012-03-22

    lory
hett fantastisk dikt
2012-01-08

  Maj-Lis VIP
Så berörande och vackert
2011-05-10

  objekt3
Hm, undra hur det skulle låta om du inte rimmade!
2011-01-11

  Yrre VIP
Så väldans vackert och fint skrivet!
2010-12-09

  anits VIP
Mycket vackert och berörande
2010-12-06

  Yvonne
Mycket vacker dikt som berör. Du lyckas få fram känslan så den känns i själen när man läser dikten. Varm applåd och bokmärke.
2010-12-06

  Coinriocht
Verkligen jättevacker. Känslofylld med en väldigt fin rytm =)
2010-12-06

  mare VIP
Så vacker, sparar..
2010-12-06

  Ewa-Britt Nilson VIP
T ydlig ton
Å i varje zon
R akt in den går
E n når och ger:
N är det livet var
* det så väl bar!
2010-12-06

    Tea Alex
Åh. Berörande.
2010-12-06

  walborg
En värmande god text med perfekt rim och meter som jag njuter av.
2010-12-06
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO