" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Äntligen hinner vi vara tillsammans med barnen ordentligt. Annars går vi mycket om varandra. Tänk, den första ön vi åker till där finns inte ens el. Man får en fotogenlampa. Vilket lugn!"




Önskelistan

Okej. Det är verkligen så att ramarna krymper runt din utspända kropp. Men dina föreställningar om livets överraskningar har jag gett upp för länge sen. Jag berättade för dig vad jag läste i DN: om människor som firar sin alternativa julafton i Thailand. Du ville kräkas på medelklassen. 

Du rullar dina köttbullar varsamt varje år. Stekoset smälter samman med fingrarnas rörelser. Petar in löken i färsen - försöker åstadkomma den totala estetiken - inte bara material. På andra sidan gatan sitter två ensamma ögon och glor. Bakom en nyss uppsatt julgardin blir känslorna svåra att hålla tillbaka.

När andra skottar sina uppfarter ligger du i soffan och skriver en önskelista. Det är verkligen så att ramarna krymper runt din utspända kropp. Jag läser din lista med klar och hög röst. Du drömmer inte om Thailand och du orkar inte ens tänka på medelklassen just nu.

Nej, du vill ha vackra mönster att klä dina väggar med. Du vill att din spända kropp ska dra sig tillbaka. Du vill att den hålögde bakom gardinerna ska få ro i själen.

Utanför ditt lilla hus spricker himlen upp - och stjärnorna rasar i havet. 




Fri vers av inbundet
Läst 301 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-06 10:08



Bookmark and Share


    SaraT
grym stämning med det trasiga mot vintern och "julmyset" - så här ska det låta för att jag överhuvudtaget ska förstå poängen med julen...
(The Grinch)
2010-12-06

  aol
så berörande fint skriftat
2010-12-06
  > Nästa text
< Föregående

inbundet
inbundet