Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För jag tror det blir jul ändå

 

Nu har svärmar dragit ihop sig likt bin på sin flykt.
Köpcentran invaderas av hungriga vargar. Till och med
ylandet har de kostat på sig.

Flockledaren i varje familj, sätter reglerna.
De underlydande vet vad de skall rätta sig efter.

Hungriga slickar de sig om munnen.
De kollar noga att inga andra familjer
gör visit på deras revir.

Om så är fallet, utbryter slagsmål.
Den starke vinner alltid.

När de ätit sig mätta och buken är utspänd
till bristningsgränsen och pungen är tom.

Drar de sig baka med tunga bördor.
Då med trötta miner. Olyckligare nu än när de kom.

Så kära vänner

Gör inte som flockledaren, utan vandra på din egen stig,
i din egen takt.

För jag tror det blir jul ändå.

 

 




Fri vers av Piann VIP
Läst 537 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-12-06 19:31



Bookmark and Share


  Alva Johnsson VIP

Visst blir det jul ändå, som Du skriver.
Den varma goda julefriden skapas av oss människor.
Inte av allt det som släpas hem från butikerna.
2013-12-23

  Bibbi VIP
Helt fantastiskt bra.
2013-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Piann
Piann VIP