Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julljuset ditt.

Litet ljus på vandring
genom stadens larm
sökte finna ledsen
sjuk och trött och arm

Tänkte med sin låga
sprida litet sken
men hittade bara stående
och snabbgående ben

Lågan var skimrande svag
där den till slut i parken
hittade i kroppslig nöd
en stackare på marken

Den makade sig nära
värmde kinden vit
tyvärr var det försent
för lilla ljuset att komma dit

Så dröj ej med att lysa
det sken du fått att ge
du många nog kan värma
om blott mot en du le.




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 456 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-12-07 20:38



Bookmark and Share


    Loffe
Vacker dikt du fäst på ark,
om en ömhet, blid och stark.
Jag önskar varje matt och frusen
nån gång komma nära ljusen.

// Loffe
2010-12-07

  yta
Den var vacker den bokmärker jag!!
2010-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP