Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I dina ögon rinner mitt liv

 

 

I dina ögon rinner mitt liv

Det rinner fram

Det tåras

Och förångas

När du ler

Jag kondenseras på det glas du dricker ur

Jag är det du dricker

Och jag smakar gott, säger du

I din mun formas mina ord

Min mening

Mina oavslutade meningar

I din mun spelar våra tungor sin musik

Och i min

I dina händer står mitt öde skrivet

Genom dina fingrar rinner sanden från timglaset

Ur din kropp trummar virvlar av åtrå

Rytmer och ljud av annat slag

Orimmade orgasmer

Synkoperade crescendon

Mäktiga tysta ljudmassor

I katedralformat

Orgelpipor i vassen visslar blå toner med blåsljud

Trioler och terser

Violer och gatustråk av känslor heta som karnevalen i Rio

Ja, i dina ögon rinner mitt liv

Jag ser mig själv i dina syner

Dina ögons blick smälter mig samman

När jag går upp i dig




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 207 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-07 21:22



Bookmark and Share


  stenhur VIP
Jag gillar spännvidden mellan katedralsformatet och smaken i munnen. Och orgelpiporna i vassen som visslar blå toner med blåsljud. Det är allvarligt och lekfullt på en gång. Mäktiga tysta ljudmassor är också fint!
2010-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström