Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(tändsticksområdet8, Jönköping)


Mödravårdscentral

Inknackade i vit sten
de levandes första hjärtkippande skrik

hårda händer i ådrad balja

staden annullerar sig centralt
river upp hål både här och var och bak

(vet inte vad som kryper upp ur skrevor
eller vem de säljer sig till)

hållösa varelsers röster
tystar ingen lyssnar
på väsen i väggar

(det spelar dock ingen roll
vibrationerna som jordbävningssvall
igenom parken och sen ut både via motorvägen
och den viskande rinnande renande regnbågen)

när man villigt billigt
attackerar kulturhistoria med
klot bowling är inte svenskt
och vi suger så bra

skryter med bagage
platser en auktion här behövs kedjor och troll

det kan vara relevant att föra revolution
när vi nu belyser hur lite ansvar som tages
för styrandet av cirklarna in i åttor
och dna
när det går fortare, håll kvar!




Fri vers av objekt3
Läst 704 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-12-07 23:57



Bookmark and Share


  Anya VIP
Originellt och personligt språk. Håller med Eric under:
Snyggt på något vis.
2016-12-12

    ej medlem längre
Som en tecknad serietidning, men Mördar Vård Central?

De Stockholmska 08-orna Bor i Finland.

Varför är Björnes Magasin ett barnprogram där en Björn med pipande röst förvränger björnars och barns bild på björnar? Vad händer när ett barn går fram till en björnmamma med sina björnbarn. Bamse, Björne, Teddybjörnen Fredriksson. Ja, så hette han faktiskt!
2016-10-03

  Eric R Strom
Snyggt på något vis
2016-09-21

    frun
Poesi måste inte vara hårdhänt.
Realism är att i sinnebilder undergräva den verklighet som finns.
Klart att hårda händer finns, förtydliga i så fall.
2016-07-05

  Jean-Michel Orblin
hare-jävlar vilket driv!
2012-02-25

  TrollTörnTrappan VIP
Magiskt animerad språkvärld! Vacker blick fast en smula sarkastisk ton...? Känns som det mesta stämmer instinktivt in på titeln - men vad vet jag?!
2010-12-14

  Jocy Joyless
fattar faktiskt inte mycket. ändå tycker jag du skriver bra!
2010-12-11

  Tini Tut
Underbar
2010-12-08

  Carola Zettergren
Hjärtkippande skrik..man kan inte annat än bedåras!
2010-12-08
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3