Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är inte alla män rädda?

 

 

Jag vet inte

Men jag vet ändå

Jag känner det som är äkta

Jag känner dig

 

Vacklar jag?

Javisst

På yttersta kanten till stupet

Tappar jag balansen?

Du får se...

Kanske försvinner jag bara rakt ner om en stund för att aldrig komma upp

Eller så är det bara en känsla av hur nära jag kan gå mina egna rädslor utan att fångas och uppslukas av dem

Är jag rädd?

Ja

För dig?

Nej

Varför är jag rädd?

Är inte alla män rädda?

I kärlek alltså

Rädda att förlora

Att missa

Att inte duga

Att inte vara hårda nog

Inte uthålliga nog

Att inte motsvara förväntningarna...

Jo, rädd

Men det betyder väl kanske att kärleken och relationen känns så nära

Den är så nära och möjlig

Ja, man är mitt i den och känner både värmen och fukten

Så nära inpå huden

På huden




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 244 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-12-08 13:00



Bookmark and Share


  Lena Renman
Visst är vi rädda men det finns inget att vara rädd för. Och det är i sina egna ögon man måste lära sig duga.

Du sätter ord på något jag tror många kan känna igen
2011-04-10

  Jocy Joyless
ett ord: genuint. äkta och utelämnade. och kram på dig själv!
2010-12-14

  Teresia Ridell
Jo jag tror all män är rädda..o även alla kvinnor.. Alla borde vara rädda i/för kärleken.. för när man älskar..kan man ju förlora någon..o först när man vågar förlora sig själv helt till någon annan, först då kan man älska helt. O hur skrämmande är inte det ?
2010-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström