Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med tanke på att även vi i Sverige har hemlösa och barn som lever i fattigdom. Ägna dem en tanke när ni fryser i era dunjackor och försök att hjälpa till i juletid.


Svarta snöflingor faller utanför samhällets syn

Svarta snöflingor samlar
ihop spillror
av skuggans gestalt,
som sin sista natt tillbringat
i straffets snödriva.
Suktandes,
sovandes.

Svarta snöflingor
skyfflar undan
dömda drömmar och
synernas lömska svärmeri
till en grop
långt under stoftet.
Samlade och svalda
i svalgens
skrikande stup.


Svarta snöflingors stomme
släpar ostyriga skellett,
för livets sinnen
mot ett säkert slut.
Smäktande och susande
tills stjärnor
slocknar.

Och vår svekfulla svängoms
stora svänghjul
sviktar mot
en saligs skrud,
som slutligen
slits itu,
suddas ut
styckas

i sömnen.

Utanför våra slutna fönster
faller stillsamt svarta flingor

och skuggorna,
suktande


De svävar.




Fri vers av Mimmi17
Läst 435 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-12-09 18:07



Bookmark and Share


  shiiva
Fint du skriver, här kommer jag allt stanna till och läsa mer
2011-02-02

  Gunilla VIP
Grym verklighet behöver
beskrivas på ett grymt sätt
- vilket du gör!
Hur nå de behövande barnen?
2010-12-11

    Angela
Fick inte alls någon empatisk känsla utav detta, kändes mest introvert ärligt talat?
2010-12-11

  Ynklig
Åh, berörande. Tack för att någon kunde formulera denna smärta som måste fram.
2010-12-09

  Bjarne Nordbö
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=557449

Kunde inte låta bli. Viktigt och bra det du skriver.

2010-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Mimmi17