Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eurydike, Orfeus och järnvägsstationer


Du har aldrig sett äkta passion
för ens du sett Eurydike finna Orfeus
blick för första gången på en fransk järnvägsstation

Där folk sällan ser en fiol spelas eller
en man med döden i hand

Vägande avgjutningar av vägar folk har flytt
Vi ser inte på varandra som om det
skulle gälla våra älskades liv

Pojk plockar tomburkar i förbigående lunk
han kan/vill inte ge sig av

*

Jag älskar nattstaden, perrongtaxametrar
och jag har också älskat henne
men vad gör det idag?

Jag flydde över rälsen
jag snubblade på för stora stenar
in i dig

Döda män promenerar på din perrong
vakande över ditt ömma liv
är vi för nära?

Dom betalar biljetter in i din förbannelse
du stämplar hål i händer
vi vill ha dig

*

Godsvagnarna sätter stråken mot rälsen
jag sätter huvudet mot väggen och
vibrationerna spelar för mig om frihet
hur man tar sig från A till B

Jag har frågat alla konduktörer
vart denna biljett går
dom mumlar alla något om
helvetet, hades och curse




Fri vers av Viking Holmström
Läst 436 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-12-09 20:41



Bookmark and Share


  nougat_nisse
oh gillar jättemycket.
2010-12-11

  Christer Eriksson
Hämtar man någon från dödsriket gäller det fan att inte vända sig om. En ambitiös dikt, spännande och så hoppig som poesi ska vara.
2010-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Viking Holmström