Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÖRLÅT


Måste vara ett magiskt ord
svårt att säga
svårt att ge
Vackert ord i kraft och mod
svårt att ta
svårt att få
Förlöser glädje hos givaren
svårt att säga
svårt att ge
Den som får det jublar vida
svårt att ta
svårt att få

Måste vara ett magiskt ord
svårt att säga
svårt att ge

Vackert ord i kraft och mod
svårt att ta
svårt att få

Förlöser glädje hos givaren
svårt att säga
svårt att ge

Den som får det jublar vida
svårt att ta
svårt att få




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 878 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-12-10 11:49



Bookmark and Share


  Jack_iX
Underbara ord om ett ord så litet men med stor betydelse!
För vad betyda missgärningar om man inte kan förlåta eller säga förlåt för det man gjort?

Bokmärke
2010-12-10

  Larz Gustafsson VIP
Vi gingo båda i fällan
och tappade sans och takt.
Nu står där ett ord oss emellan,
ett ord som aldrig blev sagt.

Det vackraste ord vi äga
skiljer oss ännu åt.
Vem av oss två skall säga
först ett blygt: Förlåt?

Jag gömmer en isnål i blicken.
Du äger en sylvass häl.
O, om det bara gick en
majdag fram i vår själ.

Vi sträva mot samma stränder
och sitta i samma båt.
Här har du mina händer!
Reskamrat, förlåt!

Nils Bolander
2010-12-10

  ThePrettyPoPuP
vad vackert. vilken beskrivning av detta lilla ord. såå fint! denna text berörde mig verkligen. [bokmärkt]
2010-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar