Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Floden

 

Floden väntar

i vaket tillstånd

på flodhästens ankomst

 

Den väntar

i natthimlens flodljus

på värmen och vilan

i gryningen

 

Den väntar

på morgondagens omfamning

och kärleksfulla ro

 

Ja, floden vågar vänta

på varje nytt försök

för floden vet vad

som ryms bakom

nästa krök

 

För floden bär minnen

av dagg och av sol

av längtan och trängtan

och den söta doften

av vanilj och kaprifol

 

Den minns tårar

och vårar

dagar och hagar

och sänder

utefter din ryggrad

sina välbekanta kårar

 

I flodens närhet är du trygg

den är svart och blå och blank

den finns där när du vill

den vet att du finns till,

den följs åt

för den flyter ju åt samma håll

som du och jag




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 217 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-11 09:52



Bookmark and Share


  stenhur VIP
En själens vaggsång att vila i. Påminner om en bild ur Tarkovskijs film Solaris med en strömmande flod. Upprepning och variation skänker trygghet. Skönt!
2010-12-11
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström