Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vintern

Snöflingorna kysser marken,
formar vår vackra natur
till ett gigantiskt vinterrike.

Snömoln flyttar sig sakta över
himlen, fångar in den sköna
vinterprinsessan för att skapa
ett vitt, gnistrande landskap.

Pulsande, påklädda ser vi ut som
eskimåer, då vi ska möta vinterns
alla skepnader.

Vissa dagar hälsar herr oro på,
så naturen skakas om. ilsket
får han regndroppar att rasa ner från
himlavalvet.

Andra dagar hälsar solen oss varmt
välkomna, låter oss
andas och njuta av de strålar
hon skänker.

Vinterkylan biter oss, så vi söker
skydd inomhus, den drar ut all
värme från vår påklädnad.




Fri vers av Filosofen2
Läst 310 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-12-14 14:49



Bookmark and Share


  ULJO
Så innerligt och berörande, applåd.
2012-03-17

  Lars Hedlin
Härlig läsning!
2011-12-11

  Ronny Berk
vinterskildring med mänsklig anknytning
2011-11-28

    AA VIP
Vackert beskrivet om skiftningar i vädret. Dess olika skepnader. AA
2010-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2