Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fånga allt, fånga dagen, lev ut lustar och låt ljuden komma till dig.


Tyst.... Tyst....Tyst

Tyst.... Tyst...Tyst

hör hur tystnadens
vidunder kommer emot oss.

Tyst... Tyst... Tyst

Låt tystnaden tala, låt den
möta oss i den ljuvaste
stund, låt tystnaden fånga
vår längtan.

Tyst... Tyst. Tyst

Hur kan det vara så svårt att vara
tyst, för även om du, jag och
alla andra är tysta, finns det ljud.

Tyst.... Tyst... Tyst

Fånga stunden genom ögonen, fingrarna,
munnen, öronen och hela kroppen, få upp
hela stämningen utan ett ord och
luta dig tillbaka.

Tyst.... Tyst... Tyst




Fri vers av Filosofen2
Läst 446 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-12-14 18:42



Bookmark and Share


    lory
obeskrivligt fint,att lyssna till tystnaden som säger allt....
2011-11-16

    ej medlem längre
Sköna och stämningsfångande rader som känns som känns helt genomlysta till sina karaktär och öppna åt alla håll. Tystnaden kan visserligen vara ett vidunder, men minst lika ofta är den mjuk, varm, ljuvlig och talande och en ren fröjd att befinna sig i. Allt blir ju så väldigt tydligt och påtagligt i det ordlösa och man blir mer eller mindre tvungen att konfrontera allt som gör sig påmint och kommer upp till ytan. Kanske svårt i början, men med tiden blir det allt enklare. Dock tror jag inte att man ska försöka att fånga dagen eller stunden, utan snarare att bara släppa dem fria och låta sig genomströmmas. Att försöka vara i det som är, vila helt i flödet utan att greppa efter vare sig vatten eller vind, och bara skärpa sinnena och låta allt komma till sig. Den här dikten tycker jag bär på en stark känsla av Närvaro. Någon som upplever världen med hela sitt väsen och låter sig helt och hållet beröras av klarheten, upplevelsen och intrycken.
2010-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2