Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett försök att beskriva missbrukets vansinne. Absolut inget annat. (jo den skrevs för några år sedan och fanns här då)


AMFETAMIN

Hörde hur staden långsamt började vakna till liv. Bilar och bussar brummade nere på gatan och grannarnas duchar och ytterdörrar väsnades. Ljus sipprade in genom gläntorna i de fördragna gardinerna. Jag yrade omkring i lägenheten letandes efter mitt tjack. Det var dax för dos, ljuset och dagen trängde sig på, måste ha dos men vart i helvete har det tagit vägen. Jag var så säker på att jag hade lagt det i dörrfacket i kylskåpet. Men det fanns inte där. Tömde hela kylskåpet i sökandet och passade på att städa ur med klorin när jag ändå höll på. Va faan, kan jag ha lagt det i frysen, plockar ut allt och hittar en två år gammal gädda som jag måste göra mej av med. Passar på att frosta av frysen som mest bestod av is. Kan jag ha lagt tjacket där och det liksom blivet inbäddat i is på något sätt. Skulle inte förvåna mej, allt kan och har hänt förut. Genomsvettig efter kylskåpsrengöring och frysavfrostning och inget hittat tjack beslutar jag mej för att kvickna till med en kall duch. In i badrummet av med kalsongerna av med strumporna. Och vad ramlar ut ur strumpan om inte min lilla älskade tjackpåse. Vilken glädje. Glömmer bort att jag skulle ducha, fram med verktygen och ta en dos, fort fort fortare. Verktygen ja, vart faaan var dom. Jag hade dom ju igår, jag gjorde rent dom och sen då. Sitt ner, ta det lugnt backa bandet. Tomt, inte en susning till minne av vart de kan vara uppenbarar sig. Bara att börja leta. Brukar göra rent dom i köket. Alltså börjar jag där. Öpnnar skåp för skåp, låda för låda river ut allting. Hittar dom inte. Ser för djävligt ut. Tar fram Vim och torkar ur alla lådor och skåp. Sorterar knivar skedar tallrikar mm.mm. och ställer tillbaka i skåpet. Helvete ochså. Klockan i kyrkan utanför slår tolv, inga verktyg ingen dos. Kan jag ha lagt dom i badrummet. Går ut i badrummet för att kolla i badrumsskåpet. Ser mej själv i spegeln. Där bakom örat sitter verktyget. Vart i helvete har jag nu lagt tjacket.




Fri vers av Bjarne Nordbö
Läst 537 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2010-12-16 10:59



Bookmark and Share


  Lilla My* VIP
Helvetes massa städande i amfetaminets spår här...jag blir nervös bara jag läser...men samtidigt väldigt beskrivande och det är verkligen lätt att förstå hur vansinnigt det måste te sig!
2010-12-28

  Niara
*skrattar*
2010-12-17

  Ulf Popeno
Du kunde!
Du kunde!
Du kunde!
Du kunde!
Du kunde!
Du kunde!
Du kunde!
Du kunde!

:)
2010-12-17

  drakbruden VIP
Den här kommer jag ihåg från första gången du la ut den och den är fortfarande lika bra.
2010-12-16

    Cryla
Dröjde ett tag med att applådera. Jag vet inte om man ska applådera ett vansinne under missbrukstid men jag applåderar ditt mod och att du berättar för mig. Tack för tipset förresten.
2010-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Bjarne Nordbö
Bjarne Nordbö