Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ingen vill vara ensam i jul, inte ens julgranen. Även döda ting kan ha en längtan efter något .......


Julgranens dröm

I skogen står Herr Gran
och väntar på sin tur
han drömmer om glitter
och julsånger i dur

Han väntar på att någon
ska hugga honom ner
när julen står för dörren
nog många honom ser

På släden vill han åka
iväg med väldig fart
till någon stadsfamilj
där julen har sin start

Vid gläntan har han bott
visst många långa år
i kallt decemberväder
han riktigt dåligt mår

Hans grenar är gröna
och barren luktar gott
men de som går förbi
ej tycker han är flott

Han önskar att barnen
vill dansa runt i ring
att julklappar med rim
ska ligga runt omkring

Han hoppas få bli klädd
med kulor och glitter
få känna julens dofter
och barns glada fnitter

När tomten knackar på
då vill han där posera
få finnas där i centrum
och verkligen briljera

Vid brasans varma glöd
där vill han gärna stå
få känna stund av glädje
kan ingen det förstå




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 508 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2010-12-16 12:30



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg
Vilken underbar juledikt!!!!även döda ting kan ha en längtan så fint tänkt och skrivet!!!julgransapplåder i massor!
2010-12-27

  thyra
Känner också det sanna i denna dikt. Så oerhört talande. Tack!
2010-12-26

  vibhava-tanha
lustigt, en juldikt som jag inte omgående refuserar. Gillar de otvungna rimmen.
2010-12-17

  anits VIP
En helt underbar dikt......
2010-12-16

  Coinriocht
Väldigt fin dikt =)
Får en att tänka på en av H.C. Andersens (stämmer?) sagor.
2010-12-16

  mare VIP
Fint skriven dikt
2010-12-16

  Filosofen2
Den var vacker och nog väldigt sann...
2010-12-16
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO