Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten är tillägnad alla människor som kämpar för deras överlevnad.


Solidaritet till......Alla (Reflexion inför Jul)

Fattiga barn på gator
en smutsig trasa i handen
putsar bilrutan

Mammorna med bebisar i famnen
med ett lidande leende
står vid trafikljusen

Fina bilar passerar förbi
Välklädda barn
stora shoppingscentrum
leksaker för de rikas barn

Än en gång firas Kristi födelse
de rika med sina lyxiga fester
de fattiga utan mat, leksaker,
Ett Hopp om
en ljusare morgondag

De fattiga tänker bara på
att ge mat till sina barn,
att överleva ögonblicket
De märker knappt
att det nya året snart är här

Hoppet om ett framtid
med lycka
glädjen att titta på sina lekande barn
ett leende
ett arbete,
ett bättre värld
med kärlek, fred och solidaritet




Fri vers av Sofia Sanchez
Läst 513 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-17 11:21



Bookmark and Share


  peter markurth
solidaritet alltid=varje dag, arbete efter förmåga, bostad, mat etc efter behov, allas lika värde i ett komunistiskt sammhälle
2010-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Sofia Sanchez
Sofia Sanchez