Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snön ligger vit och strålande på alla gator och torg, taken fylls av denna vita prakt, som omvandlar hela vår natur.


Fjärde advent

Ljuleljus och pynt fyller alla hem, glitter i alla dess färger får oss att veta att julen står för dörren. Granar sätts snart in i alla hus, öppnar sig och visar sin prakt... Barnskratt som kingar i alla väggar når alla vuxna öron.

Just idag tänder vi fjärde ljuset, vi ser att alla de andra har varit tända många gånger, så de är i olika höjder. Fjärde advent får oss att stanna upp, förstå, känna, längta och finna frid.

Julsånger från radio, cd och körer är något som står på agendan. Vissa är klara med allt sen länge, medan andra väntar, vissa planerar stort kalas, medan andra inte vill stöka. Vissa pyntar sitt hem, så sakerna nästan faller över oss, medan andra tycker att en tomte räcker.

Tv visar många inredningsprogram om julen nu. Granar som är rosa, blå och gröna ska tydligen vara på modet. De ska vara plast och väldigt dyrt. Visst är det vackert, men ser mer ut som ett varuhs, eller utställningsplatser istället för privata hempynt. Visst är det vackert med alla stjärnor, men att fylla hela taket vet jag ej om det är nödvändigt.

Jag tände två värmeljus som jag satte i vackra ljuslycktor, jag fått i julklapp ett år. De tände jag för både jag och min väninna mist våra mammor i cancer. Ville våra mammor skulle vara med under kaffestunden med lussebulle. Mysigt att känna värmen från ljus och ron från julstjärnan som hänger i min dotters fönster.

Fjärde advent ger mig en känsla av glädje, hopp och ro, jag tittar ut genom fönstret och ser snön, som gjort min stad till ett vinterland. Kattungarna ligger vid sin mamma och diar, deras ögon är än slutna. De ligger tätt ihop och sover mycket. Då jag sitter där och beskådar dessa små underverken klappar jag Lina, som gillar det. Jag kan säga att Tomten har läst min dotters önskelista, för denna julen kommer hon få en kattunge, hon kommer aldrig att glömma den känslan det ger, då hon första gången ser dessa små liven...




Fri vers av Filosofen2
Läst 340 gånger
Publicerad 2010-12-19 15:02



Bookmark and Share


  Quasimodo
Tack för en fin och varm berättelse i allt det vita!
2010-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2