Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ännu en text från julkonserten


Stjärnan


När sångerna ljuder och stjärnan har tänt
vår längtan i saligt behag
då vet vi att änglarna samlats och sänt
ett budskap om frid just i dag

Ett ord om ett barn, som ska födas en natt
i halm, som ett lamm, utan ord
och himlen ska fyllas av glädje och skratt
för barnet ska rädda vår jord

Då ler vi och minns genom drömmarnas tid
vad herdarna sagt om en syn
om stjärnan som lyst genom sekler av strid
som stillnat i ljuset från skyn

Och barnet blir fött som ett frö ur guds hand
en hemlighet dold i ett ord
den julklappen pryds av ett obrutet band
och löftet om fred på vår jord

Så skåda den himmel som föds i ett stall
du ser den där salighet bor
i fattigdom ser man dess skimrande kall
ett barn hos en älskande mor




Bunden vers (Rim) av korpfjäder
Läst 314 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-22 18:14



Bookmark and Share


  Anna*
Rytmiskt naturligt rimmat och riktigt snyggt! Applåderar och sparar
2011-04-02

  halmstrå
tam tamtamtam tamtam tam tamtam tam tam....
som en aldrig sinande taktmaskin
Och jag vet ju att du inte går omkring enskodd för att hitta rytmen.
God jul!
2010-12-23
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder