Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett inlägg i den något ensidiga religiösa propagandan här på poeter.se. Vad har religiös propaganda med poesi att göra?




Åh Rabbi, rabbi...

En självutnämnd profet från Eilat
var vid bibelcitat helt besatt.
Endast dogmer på frågor rapades -
t.o.m. Gud tyckte det "anti-skapades!", 
då profetens egna reflektionen aldrig ens börjat.




Bunden vers (Limerick) av Pitbullpudelns kärna
Läst 650 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-12-30 20:21



Bookmark and Share


  Pitbullpudelns kärna
@ Larz Gustavsson:

Det är en vacker mening med blommorna, men att den yttrats av Mao Tse-tung får den att klinga falskt. Mao om någon tillät inte att några tankar att blomma som låg utanför Maos lilla rödas bokpärmar. Tänk t ex på vad han gjort mot det tibetanska folket. Men vem vet, Mao kanske var florist också och menade riktiga blommor?
2011-09-02

  lodjuret/seglare VIP
jag satt just och pratade en smula med min 'kramsjuka' mjukisdjurssäl Svante, när blicken föll på den här titlen och jag musade mig hit. Ja, om de där tänderna suttit på huvudet istället så hade hunden förstås mest liknat hornper själv. Synd att de inte gjorde det. Kanske nästa gång... Vilken fin limerick, tror jag bokmärker den. Om jag själv skulle tro på gud skulle hon hetat Gudrun, för gud kan ju inte gärna vara en man.
2011-01-02

  Larz Gustafsson VIP
Låt hundra blommor blomma (Mao Tse-tung)
2011-01-01

  Pitbullpudelns kärna
Det finns mycket bra poesi och prosa som gestaltar både tro och tvivel, och det är inte detta jag vänder mig mot, utan just den rena propagandan för den ena eller andra tron som enligt min mening inte har här att göra.
2011-01-01

  Larz Gustafsson VIP
Vad hjärtat är fullt av talar munnen.
Jag skriver om vad jag vill och kommer att fortsätta med det oavsett vad du tycker.
Självklart är jag fundamentalist. Det är bara ynkryggar till "kristna" som inte är det. Sådana som skäms för Jesus.
2011-01-01

  Pitbullpudelns kärna
Alla läror om hur man tänker fritt är även de villfarelser. Men egot och narcissism har också jävlit stora hämmande faktorer för tankens lätta vingar.
2010-12-30

  Pitbullpudelns kärna
Till Upset Karl:

Japp! Tänka fritt är störst (tänka sig!). Att tänka rätt beror på var och när man gör det. Absolut rätt tänkande är en av det största villfarelserna hos människan.
2010-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Pitbullpudelns kärna
Pitbullpudelns kärna