Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om jag kunde ...

 

Om jag kunde fånga en snöflinga

och bevara dess skönhet och glans

skulle jag ge dig dess glittrande sång

i virvlande snöflingedans

 

Om jag kunde bygga en skön oas

där du upplever frid och ro

skulle friskt vatten porla fram

och alla dina sorger bero

 

Om jag kunde ta alla dina problem

och i havets djup kasta dem ner

skulle jag göra det i ett ögonblick

så att du aldrig mer dem ser

 

Om jag kunde tända en fyrbåk på din väg

så att du fann din bestämmelse nu

skulle jag fånga all världens eld

och fröjdas åt det som är du




Bunden vers (Rim) av Anna*
Läst 547 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2010-12-24 11:03



Bookmark and Share


  Filosofen2
Herre gud dina ord når mitt hjärta, du skriver så bra att jag blir glad, ledsen, stolt ja allt på en gång...
2011-01-26

  Freeman
Så underbart skrivet! Berör verkligen på djupet att läsa dina ord, önskar att många hittar hit! Applåder för både den passande bilden och dina ord!
2011-01-13

  Jasmine_S
Jisses så bra. Gudomligt underbart (:
2011-01-08

  aol
så vackert skaldat
2011-01-08

  Maria T
Vilken glittrande vacker
sång. Tack
2011-01-02

  Michaela Dutius
Mycket vacker- ömsint- medkännande och med en skön rytm
2011-01-01

  ©Anniz
Så fiin ♥♥
Älskar känslan jag får i magen när jag läser denna dikten :D
Det här gjorde du riktigt bra Anna :D

Kram Anniz ♥
2011-01-01

  Lars Hedlin
Underbart...
2010-12-29

  Berit Robin Lagerholm VIP
Som en klingande mycket vacker sång
tycker mycket om tonen i denna
2010-12-28

  Jaseph
Väldigt vackert och starkt.
De fyra sista raderna
är underbara.
2010-12-26

  Ninananonia VIP
Vackert och omtänksamt!
2010-12-25

  Gunnar Ideström
Är det här julklappsrimmet på GPSen du gav bort i julklapp?
:-)
2010-12-25

    snöö
Vilken vacker önskan. Precis så som man ofta känner när man står maktlöst bredvid någon i svårigheter.
2010-12-25

  Gunnel Eriksson VIP
Vackert med upprepningen på
första raden. Sällan man läser
"fyrbåk", fint ord.
2010-12-25

  Niclas Petersson VIP
Precis så. Vackert.
Gillar. Mycket.
2010-12-24

  Niclas Petersson VIP
Precis så. Vackert.
Gillar. Mycket.
2010-12-24

    ej medlem längre
Som en kaskad av värme och välvilja är din fina dikt. Lycklig den som får den riktad till sig
2010-12-24

    ej medlem längre
Sån mildhet o innerlighet du ger
i denna varma dikt..
Som en smekning rör den vid hjärta.
2010-12-24

  Maximillixen
Va bra den här va. Bokmärker. Tack.
2010-12-24

    ej medlem längre
Hela dikten är underbar. En fin julklapp det här!!!


"skulle jag fånga all världens eld

och fröjdas då jag ser det som är du"


Hälsn. Ann
2010-12-24

  Sabina "ops"
känner lugn när jag läser denna text
2010-12-24

    ej medlem längre
Superbt...perfekt
2010-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Anna*
Anna*