Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

förklara

 

 

förklara är en bön om förståelse

till förståelse

*

kan ske

i

lyssnandeljus

händer

*

 

vatten porlar

 

stenar är händer

fingrar är

 

solfjädrar

 

porlar blod så i min kropp

 

vattenspiraler

ljusögon

 

tonar

 

dimmande stiger

 

önskebrunn

önskedamm

 

damm skapad av önskningar

 

tystros omsluter

stämma

 

jag önskar jag hållit tillbaka ord sagda

vet ej

till vad

 

de gagnade

 

jag önskar jag hållit åter

så många sagda ord uttalade i hopp

 

jag önskar jag hållit dem åter

ber dem tillbaka i insikten av att jag ser deras overkan

 

det jag ser är ordens icke möten

ickemöten

dessa icke möten

vägranden att lyssna har lett till åverkan

en slags förståelse vilken är

ett spektrum av

missad förståelse

 

jag kan höra med mina ögon

alla de gånger jag sökt förklara

för att med mina öron se

hur den vilken lyssnar, den jag söker tala till

 redan innan min bön strömmat till ändelsen

redan tänkt ut ett svar

hör orden med dina ögon

den förbigångna bönen

en outslagen

kronvärld

 

så det jag sökte förklara var ej  för klara  samvarostunder

det blev till skuggor vilka förde möten allt längre borta

bort från varandra

jag hoppades på förklarande ljus

ja, jag skulle vilja att orden

att jag

förmått

tysta min röst

 

ofta undrar jag varför jag öppnade den

 

ser

 

vatten porla

 

stenar är händer

fingrar är

 

solfjädrar

 

porlar blod så i min kropp

 

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 184 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-12-26 21:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser