Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ur tavlan

 

 

 

flyga

 

tystvingar

 

strör sandkornen in i händer

 

hamrad skiva skimra

 

eldglödande

 

gonggong vibrera

 

nattmarkers väckta är

 

ur dina händer växa

 

sådd av givna

 

 

 

 




Övriga genrer av Lena Själsöga Keijser
Läst 291 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-12-26 21:16



Bookmark and Share


  peter markurth
mkt bra
2010-12-31

  M.A.J.R
Som en målning med sina vackra detaljer är du väldigt jämlik den för du skriver så bra :)
2010-12-26

  stefan.g
Ur tavlan har ren för mig ganska skön innebörd. Ordet tavla kan spegla två saker för mig. Antingen har man gjort bort sig, eller så finns det något som är värt att bevara. Tysta vingar, strör sandkorn in i händerna; "vilka sköna ord"! Gillar faktiskt hela texten och tänker framför allt på slutet; "ur dina händer växa..sådd av givna". Helt underbart! Händer är något som är så fantastiskt, något som brukas, som förmedlar och berör. Sådd av givna har min egen tolkning i det att skörden blir till de som sina händer försmått att bruka, vilket för mig betyder mycket. Arbetaren är väl värd sin lön, finns det något som heter. Inget är då förgäves, när lagen eller uppkomsten av sådd och skörd få äga rum. Tack för läsningen, den var tänkvärd och berikande.
2010-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Lena Själsöga Keijser
Lena Själsöga Keijser