Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någon har lagt en apelsin i min sko

 

 

Någon har lagt

en apelsin

i min

sko

Jag känner mig

inte pressad

inte mer

än denna

apelsin

Är det en signal

så är jag utan

ledtrådar

Om det är ett

tecken

på vad framtiden

vill

förstår jag ingenting

En apelsin är

vad den är

söt, god och allmänt

nyttig

Är det min framtid

eller bara ett

mellanmål




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 319 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-12-28 15:42



Bookmark and Share


  G. de La Vergne
Rolig att läsa faktiskt. Den fruktbara existensen. Ja, för det är ju så hela jävla livet hur vi än bär eller brister, så är livet fruktbart ändå. Mosat, pressat, klyftat eller skivat. Intressant dikt trots dess något centrerade form, eller därför, kärnan liksom.
2010-12-28
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström