Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känslodiet

jag är återhållsamhet

en sträng diet

tar bara små små tuggor

av dig

och sväljer ljudlöst

 

jag packar ihop mig själv

till en lagom stor

rektangel

lätt att lägga ifrån sig

även på ett litet utrymme

 

ut ur mig

kommer bara tysta ljud

och osynliga bokstäver

som svävar förbi dig

du verkar inte ens se dem

 

jag skriker, återhållsamt

och nitar tyst och följsamt fast mig själv

runt ingenting

 

 

 

 




Fri vers av Tillbringaren VIP
Läst 615 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2010-12-30 23:19



Bookmark and Share


    Igot Tochange VIP
Förminskad person skaver och jag lider med personen i texten.
"nitar tyst"-bra.
2011-01-11

  karenina VIP
ja det är verkligen en huvudet på spiken beskrivning av hur det känns att hålla igen på sig själv. känns nästan som om jag kippar lite efter luft när jag läser..
2011-01-02

  Ingela Svenson VIP
Ja har man lärt sig att hålla åter, återhålla åter hålla sina känslor så är detta det tillämpliga receptet, mycket snyggt!
2011-01-01

  Anya VIP
Mycket bra metaforer och titeln är originell. Bravo!!!
2010-12-31

  yta
Ja så bra !!
2010-12-31

  pixter
du nitar fast mig runt någonting medan du nitar fast dig själv runt ingenting...
2010-12-30

  Betlehemsstjärnan VIP
Briljant dikt...sååå berörande, språket sammansättningen är helt underbar..återhållsamhet när den är som bäst helt enkelt/B
2010-12-30

    ej medlem längre
Är det någon form av självutplåning? Föminskande av ett Jag som snart tynar totalt.
2010-12-30
  > Nästa text
< Föregående

Tillbringaren
Tillbringaren VIP