Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För Jason


Nu blåser jag ut ett stort ljus

Ditt

som väckte solomflutna näs 
i mina skälvande händer 

och vävde min enda klädedräkt:
en hud av minnen

de rör sig ännu i kjolens fall!

kanhända också ett öppet hav
där jag seglat i dekader
genomlyst av år

men det var alltid jag 
bakom fållarna

mina ögons ljus
bakom tråcklingen.




Fri vers av Cadena
Läst 561 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2011-01-22 11:46



Bookmark and Share


  walborg
Tycker om den här texten - Medea talar till Jason som förstörde hennes liv.
2011-05-25

  Eline.P
Fantastiskt bra skrivet! Den stora, stora, käleksfyllda ömsinta sorgen och saknaden griper rakt i hjärtat. Det är över nu. Så tolkar jag dina ord...kanske helt fel? men älskar denna dikten oavsett. Sparar.
2011-05-06

  Deva
arkaiskt men ändå nära vår tid, vackert!
2011-04-09

  Linda CH VIP
Ett mycket vackert handarbete!
2011-03-15

  Fredrik P. VIP
ljusstarkt minne
av starka känslor.
bra!
2011-01-25

    ej medlem längre
Vilar i myten och i nuet.
2011-01-22

  Anna*
Snyggt med ljuset som finns med som en röd tråd rakt igenom. Strålande ☼
2011-01-22

  /Isabel
Fina formuleringar, välskrivet!
Kanske skulle "för Jason" göra sig som titel? Eller ta bort "betänksam"? Det är något med titeln som inte höjer din vackra text (så som den förtjänar)!

Som sagt, mycket fint. Gillar.
2011-01-22

  M.A.J.R
Snacka om fantastisk! ^^
2011-01-22
  > Nästa text
< Föregående

Cadena
Cadena