Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
två svanar på havet (eget foto)<br> Jag läser texten högt via spelaren till höger under fotot på mig..:)


Just så nära

Just så nära
vill jag föra
min tunga
så att du kan höra
min tunga andning
när mitt hjärta
smeker dig

För dig kära
ord jag vill
uttala
och frambära
som kan
lära
känna
dig

Sjungande
Värmande
Närmande
som en
Våg sommarljum
rullar
in
mot sin strand

Den mjuka sand
Solupphettad
Svalkas

Ljudet
ljuder
Skvalp och brus
Som musik
i ord
o bild

Två snövita svanar
guppar med

Dyker under ytan
sökande maten
men kroppen kvar
på fasta vatten

~*~

Ingen vet var (/om)
de sover under natten
Men om dagen flyger de
och guppar med på våg
med sim i ben
och flax i vingesus




E.A. 2011-01-02--03




Fri vers (Fri form) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 1209 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2011-01-03 20:01



Bookmark and Share


  Eliza-69
vackert så
2014-01-15

  aol
mjukt underbart spinner rösten från diktarjaget
2011-05-19

  Linda CH VIP
Denna vackra text sjunger till mig!
2011-02-28

    tramp
Vacker text med stor känslan i uppläsningen skön att lyssna till . Tittar jag ut idag så föds en teri var svanar gömmer sig… i snön så klart ! *L*
2011-02-11

  Blebb
Fruktansvärt fascinerad av första stycket, vet inte hur många gånger jag läst det nu. Och varje gång känns det som att mitt hjärta brister lite (på ett bra sätt;)).
2011-01-08

  Bibbi VIP
Så ljuvligt njutbart.
2011-01-06

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
bara satt de sista raderna lite fölr sig, efter att ha lyssnat på liten synpunkt i kommentar, men kan hända det ändras igen, man får pröva och känna sig för efterhand.. vad tycker du?
2011-01-04

    ej medlem längre
Underbar! Men du har ändrat på den, eller hur?
2011-01-04

  L Patrik W Johansson VIP
youtube.com/watch?v=czReN35jcgY

Monica D och Körberg och gänget
1974

Be well,
LPWJ
2011-01-04

  L Patrik W Johansson VIP
Det är inte Båten som Gungar - Det är Havet som Rör Sig

sjöng gruppen Solar Plexus då det begav sig
tänkte på det eftersom Dominique varit med på TV om det och om Gals and Pals

Be well,
LPWJ
2011-01-04

    ej medlem längre
Stryk sista strofen-de sex sista raderna och en dikt av särdeles hög kvalitet framstår,tycker jag! tyckeli tyck! mvh mike
2011-01-03

    ej medlem längre
En ödmjuk, fin kärleksdikt där svanarna har en speciell roll. De lever ju ihop hela livet!


"Just så nära
vill jag föra
min tunga
så att du kan höra
min tunga andning
när mitt hjärta
smeker dig"



/Ann
2011-01-03

  Matilda Ida Anette
Vacker som musik!
2011-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)