Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som din varma famn

när allting som ges mig
tumlas bort
jag klarar icke denna
ivriga konkurens

jag föddes med ett
frisktvackerthjärta
bultandepulserande
jag föddes med
samtliga tår fingrar


och detta svarta täcke
det som vill vara
över under vid sidan
av vill vara vara vara
det som fyller ett par
blå i mörkret blå
ögonpar

det mesta tyckes mig
vara som svart dun
som svart dun



och hon som sitter
fastklämd i någonting
detta kunde vara du
som en ihålig pose
en omänsklig varelse


de flesta säger ja
de gillar vad de ser
vi ligger med varandra
och alla vill ha mer

bakom två
ordnade ögon
alla dessa men!


det var någonting
någonting som gick
sönder som gick
ännu mer sönder!
när jag fick vila
i dina varma armar.


dessa oförklarliga ting.
jag som föddes med ett
frisktvackerthjärta




jag ville väl ingenting hellre
än någonting riktigt.





Fri vers av Elin Katten Lo VIP
Läst 538 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-01-04 17:33



Bookmark and Share


  August L S
I stort håller jag nog med de tidigare kommentarerna, även om jag inte kan hålla mig lika lakonisk.

Det finns en enkelhet över den som gör att den känns ärlig på något vis. Kanske är det saknaden av tvära kast som gör att den känns närmast ovanligt lättillgänglig. Vilket förstås gör det lite mer tungt. Det är svårare att luta sig tillbaka, låta sig förföras av vackra meningar och bortse från den underliggande betydelsen. Det är starka bilder du använder dig av. På gott och ont antar jag.

Men som sagt är den ändå vacker. Bäst tycker jag nog om stycket med det svarta täcket som fyller de blå ögonen.

Jag undrar hur sönder man kan gå till slut. Rimligtvis borde man ju till sist sluta fungera. Det verkar bara vara så att man får stå ut med att bli enormt naggad i kanten innan man når den bristningsgränsen.
2011-01-05

  Blodros
Ja,(suck)...
så bra!
2011-01-04

  Svartsilver
jättevackert och ett stort nöje att läsa denna dikt.
2011-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Elin Katten Lo
Elin Katten Lo VIP