Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
satan watches(and envies) the caresses of Adam and Eve, by William Blake (1757-1827), (Illustration of Paradise Lost, 1808). Adam & Eva lever vidare från begynnelsen nu och fortsatt....?<br>


Lågan

(Ett ode till kärleken mellan man o quinna genom årtusendens gemensamma växande utveckling)

~*~

Om natten då jag
sover
lever allting
vidare för sig

Om dagen vid
mitt arbete
Lever ock det vidare
för dig

En liten eld
en låga
Du tände i mitt sinn
Och nu det enda jag
vill tänka på
det är att blifva din...

Du är så fjär
och ändå när
Under stunder som
min tanke
till dig går
Så är du nästan här!

Kanhända
är det sålunda
det är
att i/för/ någon
vara kär?

En sång jag ville sjunga dig
en gång när rösten bär

Så snart som jag får
träffa dig
Vi med varandra lär
om gammalt, nytt
om tider som har flytt
men ändå lever kvar
i poesi o melodi
De väckas åter upp igen
av lågan som du
vågade ini
mig tända i

Du är så söt
Du i mig göt
en kåthet, fuktig, varm o glad
för livets alla
mysterium

Vi tar ett gemensamt
bad!

Det är ett dop
med eld uti
Ett elddop kanske då..

En prövotid
för växande
o växlande
av tankar, ord och så

Du är min vän
och jag är din
Kan man önska mer att få

Ja, hoppas kan ju gå
Det går ju an

På hoppet lefver man
och quinna likaså

~*~


Eva A 2011-01-04




Fri vers (Fri form) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 696 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-01-04 22:02



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
En underbar läsning .. så vacker kärleksförklaring ...
2011-05-05

    ej medlem längre
En sån kärleksförklaring!
Någon borde känna sig hedrad.
Vilket mervärde, detta med uppläsningen!
Jag hör så mycket i din fina text,
som annars kunde ha gått mig spårlöst förbi.
2011-02-16

  aol
jättefintskaldat fin klar röst,
2011-02-12

  Bibbi VIP
Störtskönt.
2011-01-06

    ej medlem längre
En underbar text med fint flyt. Vackert skaldat!!!


"Du är min vän
och jag är din
Kan man önska mer att få

Ja, hoppas kan ju gå
Det går ju an

På hoppet lefver man
och quinna likaså"



/Ann
2011-01-05

  Lena Själsöga Keijser
jag läser och befinner mig i en lemniskata - harmonisk åtta - vilken strömmar
levande vacker rörelse
så är det ofta i dina ordmålningar
tack

Tack att Aftonens Skönhet Är Hos Dig

Själsöga
2011-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)