Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ocivilicerad

fattar handen och handflatan är ett linjerat språk där
något passerar förbi det högsta goda och sanna för det rena grå

gåendet en magisk process som leder ut i liljekonvaljens giftiga sura skogsdunge för att passera ett blåklocksdike utan sus i stillhet där vi knäböjer för att syrsans musik förtrollas utav det är där rentutav

snurran förbi den kirchbelönade rosa muren vi smetar antimyggslem
erotiskt över våra barnarmar
fula körsbärsträd höjer våra skratt i dimmiga stadsnätter där gräsets daggfukt
smeker mellanrummet på våra tår

krigsbejakande i den svartgröna nyansen vi förknippar med Irland
och röda kronblad vajar i en köttslig vind där vi kunde anat napalm
om vi inte var för unga när det skriker oss i rävörat

det är alltid för sent

vi vill ta en ton göra en rytm visa en djurisk ställning
och glömma någonstans vill vi glömma i Odens egen brunn
halsar och blossar och det blommar det är dess kronblad
och nektar som suger oss in och utan poetiken och mystiken

till ingentinget en flotte bär oss och vi ser inga bävrar och någon
säger
kultur tar feber på civilisation




Fri vers av objekt3
Läst 521 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-01-06 02:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Modernistisk poesi i den traditionen är min spontana tanke när jag läser diktens språk. Jag tycker att dikten är värd att uppmärksammas. Dina dikter är också ett rop på social rättvisa.
2019-07-29

    Den försvunna
Det tycker jag någon gör rätt i.

Själv uppskattar jag det här besjälade, halvt förstådda landskapet med inslag av napalm och nihilistiska flottfärder. Det är stad, fula körsbärsträd, nynypen erotik och en smygande atmosfär som bådar oåterkallelig förändring.
2011-01-07

  Bjarne Nordbö
Det finns en berättarglädje som smittar av sig med massvis av bilder till mej. Ett gott hantverk detta.
2011-01-07

  Bjarne Nordbö
Det finns en berättarglädje som smittar av sig med massvis av bilder till mej. Ett gott hantverk detta.
2011-01-07

  Anadol
grymt kombinerat!...orden flyter o smörjer...andra stycket var häftigt
2011-01-07
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3