Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brinn

det bakvända benet gick den vita plankan fram
en vind varm till ryggraden plågade en splittrad våldsam man
barnen dansar fint med de vuxna tycker han och han och han och hon

äventyret väntar djupt i den libertinska själen när vi offrar igelkottar
rituellt och på löpande band

där bubblade en trolldryck och den rödhudade vithåriga femenina varelsen sover med glasögon på nästippen en bok i knät och en katt vid fötterna
vi är inte förvånade, men orkar vi det, efter allt?
den vita röken ligger som en dimma över rustika bokhyllor och spindelvävstäckta hörn här och där
tovade tofflor och ryamattor möter skröna väsens bevarade lik
portalen stor nog för två, det är skönt så när gasmolnen vibrerar det gråa intill skriande blå och vi står på tå och sen i en helt annan vrå
det är inte ett lejon utan vår egen förbannade frontallob som fungerar så
låt det kännas, åh, snälla, bränn och skända!




Fri vers av objekt3
Läst 314 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-06 03:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ordrik dikt
2019-08-02

  Ari Viklund
vare frontalloben som skulle brännas och
skändas? annars borde väl vanlig svensk
lobotomi funka? den där man sticker upp
en grej bredvid ögat, krafsar runt runt &
hela tiden frågar: "känns det lugnare nu"
skämt åsido.. gillar dina dråpliga kast. ari.
2011-01-06
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3