Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjöns brustna omfamning

Ut från trädgårdslandet
till strändernas svekfulla sinne,
där dyn bär
den färglösa sjöns labilitet,
går kvinnan vars näpna drag
drunknar bakom den
sorgsna skuggans sjalett.

Ut ur bilden med sitt
suckande svall uppflätat,
omsorgsfullt inlindat i
de gråkalla vågornas vilja,
kvinnan vars rosors törnar
lämnar blödande bud i
strändernas stumma skrik.

Till krossade dyningar där
skärvor skär genom luften,
ostyriga nyanser i
sjöns konstlade skönhet,
kontrasterande
mot kvinnans,
som var vackrast den sommar,
bland blåblekvattnes bördor.

Går mot skymningens melodier
längtandes lustens lömska lögner,
naken framför sjöns flisor,
skär igenom kvinnans vita hud,
törnar som bränner sig
djupare fast
än knivens kalla
smekning.

Till vilka hör ljuset, till vilka hör dagens sken?
Vem är han? Var är han?
Som böjer huvudet mot hans lem,
sköljandes fruktan
ur min fuktiga panna.

Och från marken det hörs ett svar.

Hon sträcker sin hand till jorden,
ett fast handslag som överlevt kriget,
skrattande gråt,
fyller jorden hennes skål med mylla.

Ja, livet, ja livet, livet,
ja!?

En bägare fylls full med rosenvatten – drick! – ännu det pågår!




Fri vers av Mimmi17
Läst 418 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-01-08 17:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Och från marken det hörs ett svar.

M., det är en riktig bra vers! Livet, livet, livet ... liksom ett eko eller bättre: en gammal sång. Poetiskt!
2011-01-28

  Jocy Joyless
fantastiskt. häpnar varje gång jag läser något av dig. du har vindens språk i din hand. allt är så vackert, ordvalen är så bra. så mystiska så stämningsfulla. bra!
2011-01-17

  Vortex
Jeg fanges av nærheten mellom natur og menneske i tekstene jeg har lest av deg så langt. Det burde jo egentlig ikke være noe skille, men den moderne avgrunnen mellom disse to er enorm. Nettopp derfor hører jeg din stemme så godt.

Dette i tillegg til åpenbar språkbeherskelse, vakkert ordforråd, glimrende poetisk klang og rytme, men det regner jeg med du har hørt før.

Takk til deg.
2011-01-12

  M.A.J.R
Som ett slag mot ansiktet var denna text =)
bra skrivet ^^
2011-01-12
  > Nästa text
< Föregående

Mimmi17