Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dröm

vadstället bråddjup spricka
könsneutrala Aifric vilar den åttonde dagen
händernas klor försöker förflytta våra kroppar över

ett skutt en vägg och sen två blöta läppar mot stenens skrovliga yta
suger fast i åldrat havsslem söker sig sedan uppåt

ni lyfter mig långsamt och ryckigt där står jag nu bakom dig
med mina armar tätt kring din bröstkorg

det är ett badkar och kläderna på med vatten som scenens belysning

ett hjärta av amethyst skall vi byta grejer med varandra
mot mässingslodet, sovjetbroschen, rotkorgen


Persson talar sig ur en rättssak

Sokrates mjugga glin är under uppsikt


Flumraiderns slingor naturvridna paradoxer


skräckens gast en gest när Det röda lodjuret hamnar där en värjduell

Rött vänds bakåt portalen darrar aktiveras och alla tänder faller på plats


Galaxiskt äskad




Fri vers av objekt3
Läst 323 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-01-09 17:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kom på att säga klassisk typ av poesi i modern tappning om denna dikt innan Sokrates blir omnämnd. Dikten inrymmer dock så mycket mer än bara detta.
2019-08-03

    Den försvunna
Det har varit långa, karga dagar i nationen. Dagar då någon stirrat stint in i en vit vägg och sagt på tv: ”Mina damer och herrar här är Mönsterås Munspelsgille.”

Minst lika länge har vi behövt en introduktion till mjugandets estetik. Inte att sväva på målet – men glida på ytan. En ekvation där man lägger till exakt lika mycket som man drar ifrån.

Fokus: 19,57 cm vid sidan om brännpunkten. På ett ungefär. Så klart.
2011-01-10
  > Nästa text
< Föregående

objekt3
objekt3