Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På klibbalens gren

 

I ulagapskärret

står alen på socklar

och vattnet det svarta

fångar månljuset upp

då stilla och tyst i

det nattliga ljuset

helt plötsligt en rysning

av rädsla och skräck

när skrämda fasaner

av viskning i mörkret

flyr undan sin nattplats

uppå klibbalens gren

 

(c) tk.

 




Fri vers (Fri form) av thyra
Läst 1122 gånger och applåderad av 43 personer
Publicerad 2011-01-10 00:21



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Fint målad nattlig akvarell i månljuset...
där stillheten plötsligt bryts av en flock skrämda fasaner och nattkylan tränger inpå huden i form av skräck o rädsla...
2017-09-19

  Ingrid Trolle
Suggestivt
och skrämmande.


2014-04-23

  Connie
Här behövs ingen bild, du målar upp en skön iakttagelse enbart med dina ord!!
2014-03-27

    huldran
Du får läsaren att känna att man befinner sig vid klibbalen. Trolsk naturalism.
2014-02-06

  vera gade VIP
klibbalen- ett av våra verkligt vackra träd...texten ligger i mun nästan som i "Älgskyttarna"!
2011-10-15

    ej medlem längre
Härlig iakttagelse.
2011-02-04

  Deva
fin naturpoesi, med en särskild inlevelse..
2011-01-30

    ej medlem längre
Den känns nästan lite magisk din text. Fint skrivet!



/Ann
2011-01-12
  > Nästa text
< Föregående

thyra
thyra