Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rosado




Med fötter för obekväma för skorna de ligger i

Genom stigar sedan länge glömda

Under stjärnor så gamla att de trotsar matematikens lagar


Där trampar jag vidare i en kropp för stor för skinnet som omger den

Och andas samma luft som de gamla faraonerna


I tusen nätter har jag suktat

Genom tusen vintrar har jag undrat

Bland miljontals snöflingor har jag längtat

Och i motvind har jag häpnat


Med de gamla Fenicierna har jag seglat

Runt elden där vi skapade alfabetet


Och nu hittar jag inte orden



Orden som behövs för att berätta



För att berätta att du är hon








Fri vers av Bodha*
Läst 314 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-01-13 22:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bodha*
Bodha*